Opvang

We hebben drie verticale groepen voor kinderen van 0-4 jaar. De groepen bestaan uit maximaal 16 kinderen van verschillende leeftijden, op deze wijze waarborgen we een bepaalde huiselijkheid en kunnen broertjes en zusjes samen op een groep. Voor elke leeftijd is voldoende speel en ontwikkelingsmateriaal aanwezig.

Voor elke 6 kinderen is een pedagogisch medewerker werkzaam, bij meer dan 6 zijn het er twee en bij meer dan 12 zullen er drie mensen worden ingezet. Daarbij zijn er bij ons stagiaires aanwezig die worden opgeleid tot pedagogisch medewerker.

 

 

Bij de dagopvang:

Beschikken wij over een heuse atelier-hoek voor onze kleine kunstenaars en een snoezelruimte voor de baby’s. Deze ruimte zorgt ervoor dat de kleinsten zich kunnen ontspannen in een stimulerende en uitdagende omgeving. Door middel van lichteffecten en ontspannende geluiden/muziek kan uw kind zich op de zachte ondergrond even totaal ontspannen. Ook de zintuigen worden geprikkeld door de verschillende materialen. Doel van deze ruimte is de baby’s even te onttrekken aan het groepsgebeuren en daardoor meer ontspannen de dag kunnen ervaren. Kinderen die na het weekend wat vermoeid zijn of juist thuis erg moe zijn van een dag op de opvang zullen hier baat bij hebben. Ook onrustige en/of huilbaby’s komen tot rust in deze speciaal ingerichte ruimte. Meer informatie over ons activiteiten aanbod vindt u in het pedagogisch beleid en bij de pedagogisch medewerkers. Werken wij vestigingsbreed, door vestigingsbreed te werken kunnen de kinderen optimaal genieten van wat wij allemaal te bieden hebben. Op elke groep wordt een andere activiteit aangeboden. Dat kan een knutselactiviteit zijn, of een sportieve activiteit, maar ook uitstapjes horen er elke dag bij. Zo komen alle leeftijden aan hun trekken en kunnen kinderen kiezen wat zij het liefst willen doen. Hebben we drie verschillende groepen, omdat we gebruik maken van de verschillende groepsruimtes, is vrij spel ook makkelijk te coördineren en daardoor kunnen we ingaan op de individuele wensen van het kind. In elke ruimte is voldoende groepsleiding aanwezig om de veiligheid van de kinderen te waarborgen.

We houden om naar buiten te gaan

kinderen zijn vrij om buiten te spelen wanneer ze willen, al houden we natuurlijk wel rekening met de groepsmomenten als eten en drinken. In de zomer houden we de kinderen op het heetst van de dag het liefst uit de zon. De buitenruimte is een speelplaats met basis- en natuurlijke materialen om de kinderen te stimuleren in hun creativiteit en fantasie. Voor alle leeftijden is deze tuin een heerlijke plek om te vertoeven. Zo hebben we een natuurlijke zandbak om heerlijk met zand en water te kunnen experimenteren. Ook tunnels en verstop plekken van wilgentakken bieden een bron van inspiratie voor spannende avonturen. We beschikken over een moestuin om samen met de kinderen aan te werken. Zo leren de kinderen alles over de natuur en hoe alles groeit en bloeit. We brengen de kinderen graag bij om respectvol om te gaan met de natuur. Voor de baby’s is een aparte, schaduwrijke plek gemaakt om heerlijk en ongestoord van de buitenlucht te genieten. Hebben we mazzel met onze locatie, zo gaan we er graag op uit in de omgeving. Zo kunnen we gemakkelijk naar het park, de duinen, het strand of de polder. We bezoeken graag de boerderijen uit de nabije omgeving, wat is er nou leuker dan in de lente pasgeboren kalfjes te bekijken, of de lammetjes zien huppelen in de weide! Voor het vervoer van de kinderen gebruiken we wandelwagens voor de kleinsten en een bolderwagen en De Poppenkast bakfiets voor de overige kinderen. Deze bakfiets is speciaal ontworpen voor de kinderopvang en voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Belangrijk vinden wij dat alle kinderen elke dag naar buiten kunnen, uiteraard houden wij hierbij rekening met de persoonlijke situatie van elk kind. De kinderen krijgen van ons de eerste, twee jaar een overdracht schriftje mee. Hierin noteren de medewerkers hoe de dag voor uw kind is verlopen en wat uw kind allemaal heeft beleefd. Bij de jongste kinderen noteren we de drink (en eet) momenten en de slaaptijden. U kunt in dit schriftje ook bijzonderheden noteren die van belang zijn voor ons om te weten. Wij lezen de schriftjes iedere ochtend door. Hebben we maandelijks uitstapjes naar de Prins Hendrik Stichting en Zorgcentrum Agnes om gezellig samen te zijn met ouderen. Vanaf twee jaar houden we een map bij op de groep waarin we knutsels bewaren en leuke foto’s en avonturen van uw kind. Deze vormt een mooi verslag van de periode bij ons als uw kind 4 jaar wordt. Twee keer per jaar houden we een observatie bij van de algemene ontwikkeling van de kinderen. In de jaarlijkse oudergesprekken worden deze besproken. Mocht ons, aan de hand van deze observaties, iets opvallen brengen wij u hiervan uiteraard onmiddellijk op de hoogte.

Dagprogramma:

 

 • 9.00 uur kinderen gaan naar de groep, spreken de dag door en zingen liedjes.
 • 7.00-9.00 uur kinderen mogen vrij spelen.
 • 9.30 uur fruit eten en sap drinken
 • 10.00 uur (na het eten) plassen en verschonen en daarna (buiten)spelen.
 • Vanuit elke groep wordt een activiteit aangeboden waaraan kinderen vrijwillig mee kunnen doen.
 • 11.30 uur aan tafel voor de verantwoorde broodmaaltijd. Hierbij drinken we melk en indien uw kind geen melk drinkt verzinnen we met u een alternatief..
 • 12.00 uur wassen, plassen, verschonen en klaarmaken voor het slapen. (kinderen die een halve dag komen worden tussen 12 uur en 13 uur gehaald en gebracht)
 • 12.30 uur de kinderen die 1 keer per dag slapen gaan naar bed. De andere kinderen gaan spelen bijvoorbeeld boekjes lezen, snoezelen of vrij spel of werken aan het VVE programma.
 • 14.30-15.30 uur aankleden, haren kammen, even bijkomen en vrij spelen.
 • 15.30 uur aan tafel voor yoghurt, een cracker en wat te drinken.
 • 16.00 uur nog een keer plassen en verschonen en lekker naar buiten om te spelen. Bij slechter weer spelen we op de groepen.
 • 17.00 uur de kinderen krijgen nog een koekje en wat te drinken.
 • 18.00 uur De Poppenkast gaat sluiten, indien er kinderen tot half 7 blijven eten ze nog wat en spelen op de groepen.

Voor baby’s houden we uiteraard het dagritme aan wat u thuis volgt. Als de kinderen bijna 4 jaar zijn gaan ze vaak wennen op de buitenschoolse opvang (indien ze naar de buitenschoolse opvang doorstromen), zodat ze ook hier bekend zijn en met een vertrouwd gevoel buiten schooltijd bij ons kunnen verblijven…

 

Peuterspeeltijd vanaf 2 jaar, nu voor alle kinderen toegankelijk!

Peuterspeeltijd is inmiddels een begrip bij De Poppenkast. Alle kinderen vanaf 2/2,5 jaar (afhankelijk van de ontwikkeling) doen elke dag mee met peuterspeeltijd. Dit is een moment op de dag dat alle peuters gezellig samen zijn en werken aan verschillende thema’s op hun eigen niveau. Net als op een reguliere peuterspeelzaal werken wij deze ochtenden aan een programma (peuterplein) wat ze voorbereid op het basis onderwijs.Lees verder>>>