Goed nieuws vanuit de Poppenkast

Beste ouders en kinderen,
 
Wat een goed nieuws, we kijken erg uit naar het moment dat we jullie allemaal weer zullen zien.
 
Uiteraard zal er wel het een en anders anders zijn, we zullen ons aan veel richtlijnen moeten houden. Een voordeel is dat alle gemaakte kinderopang kosten zullen worden gecompenseerd zolang de corona maatregelen doorlopen. Dat geldt voor alle kinderen in de opvang. We vragen u ons ook te blijven volgen op klasbord en facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
 
De noodopvang blijft hetzelfde, ook na 11 mei. Kinderen met ouders in vitale beroepen en kinderen uit kwetsbare situaties worden opgevangen indien ze niet verkouden zijn.
 
Voor 11 mei worden alle ouders van onze opvang gebeld om de situatie nu en na 11 mei te bespreken, als u vragen heeft, schrijf ze vast op voor als wij bellen.
 
 

Wat veranderd er voor de dagopvang?

De grootse verandering is het brengen en halen en de communicatie. We gaan voor alle kinderen tot 4 jaar weer schriftjes schrijven zodat u en wij daar in kunnen schrijven hoe het met uw kind gaat. Wij vragen u dit wat uitgebreider te doen, hoe is het met uw kind en hoe ging het na thuiskomst etc. Ook kunnen we communiceren via watsapp en natuurlijk de telefoon. U mag ons altijd bellen om te bespreken hoe het met uw kind gaat, wij zullen dit andersom ook zeker doen als wij dit nodig vinden.
Bij het brengen en halen zal de mondelinge communicatie minimaal zijn om besmetting te voorkomen. We spreken tegen uw kind en houden het afscheid kort. U bent vrij om ons vanaf de parkeerplaats of uw werk even te bellen als uw kind verdrietig is bij het afscheid. Het zal echt weer even wennen zijn. Brengen en halen gebeurd in de achtertuin, u loopt langs het gebouw naar de achtertuin en wacht in de vakken tot u aan de beurt bent om uw kind te brengen binnen het hek. Er zijn leidsters aanwezig om met de kinderen buiten te spelen of ze naar binnen te brengen, afhankelijk van het weer, de wensen van het kind en de leeftijd van uw kind. Bij het ophalen meldt u zich weer bij het hek en wij zorgen ervoor dat uw kind weer met alle spullen mee naar huis kan. Nogmaals we spreken op dat moment minimaal met u om besmetting te voorkomen. Bij binnenkomst worden de kinderen hun handen gewassen.
Omdat we veel ruimte hebben zullen we de eerste tijd gebruik maken van een extra ruimte voor de peuters. Zij zullen dus met kleinere groepen weer rustig aan kunnen wennen en ook is er zo minder kans op eventuele besmetting. Uiteraard zien de kinderen onze vaste gezichten.
Is uw kind 4 jaar geworden of wordt uw kind 4 jaar en kan het nog niet naar de basisschool? U bent welkom om langer gebruik te maken van onze opvang mogelijkheden, neem gerust contact op voor de mogelijkheden.
 

Wat veranderd er op de bso?

De communicatie en het ophalen zal hetzelfde zijn als bij de dagopvang. Houd er rekening mee dat dit wat meer tijd als normaal in kan nemen, we danken u vast voor uw begrip.
 
Omdat we nog niet weten wat de scholen gaan doen, kunnen we u nog geen zekerheid geven. Wat we wel weten is dat kinderen op de dagen dat ze naar school gaan, ook naar de bso mogen komen. Als dat andere dagen zijn als die u normaal afneemt moeten we dat aanpassen, of u wilt het anders, dan willen we hier als kleine en flexibele organisatie graag in meedenken. Het kan dus zijn dat we met u als ouders de situatie per gezin bekijken en aanpassen binnen onze en de wettelijke mogelijkheden. Zodra u van de school van uw kind hoort, horen wij graag van u. Uiteraard hebben wij ook contact met de scholen maar er is nog niet overal iets bekend.
 

In het kort voor iedereen:

Houd 1,5 meter afstand.
Brengen en halen achter in de tuin, loopt u links langs het gebouw en wacht op uw beurt.
Houd rekening met extra tijd ivm wachten tot u de tuin in kunt.
Houd uw kinderen thuis als ze verkoudheidsklachten hebben, ook een snotneus mag momenteel niet helaas.
Communiceer zoveel mogelijk via het schriftje, de telefoon en de watsapp.
houd klasbord in de gaten.
U wordt gebeld voor 11 mei door de mentor van uw kind.
Alle kinderopvangkosten worden ook na 11 mei gecompenseerd, zolang de corona maatregel gelden.
 
 
Graag tot snel, het Poppenkast team.