Natuurbeleving

Bij De Poppenkast staat het naar buiten gaan, het kennismaken met de natuur en alles wat daarbij komt kijken en het ravotten in onze mooie omgeving zeer centraal. Om u een indruk te geven van wat natuurbeleving bij De Poppenkast inhoud deze informatie. We gaan met kinderen van alle leeftijden elke dag naar buiten, buitenspelen is een belangrijk onderdeel van de dag en de kinderen kijken hier erg naar uit. Het is goed voor de ontwikkeling van kinderen om buiten te spelen, de motoriek, creativiteit en sociale vorming wordt gestimuleerd en de kinderen hun weerstand groeit.

Natuurbeleving in de moestuinDe moestuin wordt op verschillende momenten in het jaar gebruikt voor de natuurbeleving, het planten, verzorgen, oogsten en proeven is daar een groot onderdeel van, verder het kijken onder de : kriebelbeestjesplanken en het turen door de vensters onder de grond natuurlijk. Ook het spelen in onze grote zandbak met zand en water of het ontdekken van allerlei leuke speelobjecten in de natuurgerichte speelplaats zijn aan de orde van de dag. Aan de wandel met de jongsten, gezellig in de bolderkar met zijn allen of een fietstochtje in de bakfietsen, ook deze activiteiten zijn voor de kinderen van de Poppenkast heel gewoon. Als ze iets ouder zijn gaan we ook wat verder weg met de kinderen. Met de bus rijden we naar Castricum en Schoorl voor de mooie bezoekerscentra in de duinen en natuurlijk zijn strand, bos en duin ook favoriete plekken om op ontdekking te gaan. Dieren op de boerderijen in de omgeving worden ook bezocht, een melkveehouderij in de buurt, een schaapsherder in Bergen, het hertenkamp, de kinderboerderij of de manege, de kinderen komen overal. Ook op de buitenschoolse opvang speelt het buiten zijn een belangrijke rol. Na school, en ook in de vakanties wordt er veel buiten ondernomen. Van een balletje trappen op het plein, het vliegeren in duin tot het korren op het strand van Bergen aan Zee…

Maartje in de duinen van Egmond

Op onze foto pagina kunt u zien hoeveel we buiten komen met de kinderen en wat een prachtige plekken we aandoen. Voor het wachtwoord van de fotopagina vragen we u contact met ons op te nemen.

Voor meer informatie over ons beleid ten aanzien van de natuurbeleving vragen we u ook contact met ons op te nemen.