Opvang

Babyopvang vanaf (0-2) bij de Poppenkast

Babyopvang bij de Poppenkast in Egmond aan den HoefWe hebben op de beneden verdieping twee groepen voor kinderen van 0-2 jaar. Hier kunnen de jongste kinderen van onze opvang naar hartenlust op ontdekking gaan. De groep is geschikt voor de allerkleinsten en ook zo ingericht dat de veiligheid van de kinderen voorop staat, maar ook het plezier van het ontdekken vanuit een veilige basis. Met uiteraard voldoende medewerkers om de kinderen hierbij te kunnen begeleiden. Ieder kind heeft een mentor die het kind en de ouders gedurende de periode op de babyopvang begeleid en in de gaten houdt of de ontwikkeling op een goede manier verloopt. Ook de materialen zijn speciaal voor deze jonge doelgroep geschikt en geven voldoende uitdaging om de ontwikkeling optimaal te laten verlopen voor kinderen van 0-2 jaar. Daarbij zijn er bij ons stagiaires aanwezig die worden opgeleid tot pedagogisch medewerker.

Bij de babyopvangopvang:

 • Beschikken wij over een snoezelruimte voor de baby’s op groep twee, waar ook de kinderen van groep 3 gebruik van kunnen maken. Deze ruimte zorgt ervoor dat de kleinsten zich kunnen ontspannen in een stimulerende en uitdagende omgeving. Door middel van lichteffecten en ontspannende geluiden/muziek kan uw kind zich op de zachte ondergrond even totaal ontspannen. Ook de zintuigen worden geprikkeld door de verschillende materialen. Doel van deze ruimte is de baby’s even te onttrekken aan het groepsgebeuren en daardoor meer ontspannen de dag kunnen ervaren. Kinderen die na het weekend wat vermoeid zijn of juist thuis erg moe zijn van een dag op de opvang zullen hier baat bij hebben. Ook onrustige en/of huilbaby’s komen tot rust in deze speciaal ingerichte ruimte. Meer informatie over ons activiteiten aanbod vindt u in het pedagogisch beleid en bij de pedagogisch medewerkers.
 • Houden we van naar buiten gaan, ook de jongste kinderen moeten elke dag even lekker naar buiten kunnen. Hiervoor maken we gebruik van wandelwagens en zachte kleden waar de baby’s op kunnen liggen bij mooi weer. Ook hebben we bolderwagens, kinderwagens en bakfietsen waar de wat oudere kinderen in vervoerd kunnen worden. Uiteraard letten we goed op de gezondheid van de jongste baby’s en bij extreme weersomstandigheden gaan we niet met ze naar buiten. We proberen de grotere kinderen 2x per dag buiten te laten spelen en we nemen ze regelmatig mee op kleine uitstapjes, zoals naar de boer of naar het bos.
 • Hebben we mazzel met onze locatie, zo gaan we er graag op uit in de omgeving. Zo kunnen we gemakkelijk naar het park, de duinen, het strand of de polder. We bezoeken graag de boerderijen uit de nabije omgeving, wat is er nou leuker dan in de lente pasgeboren kalfjes te bekijken, of de lammetjes zien huppelen in de weide!
 • De kinderen krijgen van ons de eerste twee jaar een overdracht schriftje mee. Hierin noteren de medewerkers hoe de dag voor uw kind is verlopen en wat uw kind allemaal heeft beleefd. Bij de jongste kinderen noteren we de drink (en eet) momenten en de slaaptijden. U kunt in dit schriftje ook bijzonderheden noteren die van belang zijn voor ons om te weten. Wij lezen de schriftjes iedere ochtend door.
 • Twee keer per jaar houden we een observatie bij van de algemene ontwikkeling van de kinderen. In de jaarlijkse oudergesprekken worden deze besproken. Mocht ons, aan de hand van deze observaties, iets opvallen brengen wij u hiervan uiteraard onmiddellijk op de hoogte. Ook houden we u op de hoogte via het ouderportaal ‘’klasbord’’ Hier kunt u alles volgen wat met de groep van uw kind te maken heeft. Vraag onze medewerkers naar de inloggegevens.
 • Werken wij met vaste gezichten. Iedere groep heeft twee tot drie vaste medewerkers en daarbij werken we met vaste invalkrachten die door onze vestiging rouleren.

Dagprogramma van de babyopvang:

 • 7.00-9.00 uur kinderen mogen vrij spelen. Ook gaan ze naar hun eigen groep met de eigen leidsters.
 • 9.30 uur Aan tafel liedjes zingen en de dag door spreken en evt een boekje lezen, daarna fruit eten en sap (en water) drinken.
 • 10.00 uur (na het eten) plassen en verschonen en daarna (buiten)spelen.
 • Vanuit elke groep wordt een activiteit aangeboden waaraan kinderen vrijwillig mee kunnen doen. Zoals uitstapjes maken, knutselen, buitenspelen.
 • Tussen 11.30-12.00 uur aan tafel voor de verantwoorde broodmaaltijd. Hierbij drinken we melk (na een beker melk krijgt uw kind water) en indien uw kind geen melk drinkt verzinnen we met u een alternatief.
 • 12.00-12.30 uur wassen, plassen, verschonen en klaarmaken voor het slapen.
 • 12.30-13.00 uur de kinderen die 1 keer per dag slapen gaan naar bed. De andere kinderen gaan spelen bijvoorbeeld boekjes lezen, snoezelen of vrij spel of knutselen.
 • 14.00u Aan tafel voor wat drinken (water of thee) en wat rozijntjes.
 • 14.30-15.30 uur aankleden, haren kammen, even bijkomen en vrij spelen.
 • 15.30 uur aan tafel voor een cracker, thee en water..
 • 16.00 uur nog een keer plassen en verschonen en lekker naar buiten om te spelen. Bij slechter weer spelen we op de groepen.
 • 17.00 uur de kinderen krijgen nog een koekje en water drinken..
  18.00-18.30 uur De Poppenkast gaat sluiten, indien er kinderen tot half 7 blijven eten ze nog wat (tosti of warm eten van thuis) en spelen ze op de groepen.

Voor baby’s houden we uiteraard het dagritme aan wat u thuis volgt, hierover heeft u regelmatig contact met de mentor van uw kind.