Buitenschoolse opvang (4 tot 12)

Buitenschoolse opvang (4 tot 12)
U kunt bij ons kiezen uit verschillende vormen van naschoolse opvang, namelijk:

    • voorschoolse opvang (incl ontbijt)
    • tussenschoolse opvang (incl lunch)
    • naschoolse opvang incl vakantieopvang.
    • incidentele en flexibele opvang

Buitenschoolse opvang (4 tot 12)

 

Voorschoolse opvang

Voorschoolse opvang gedurende de 40 schoolweken van 7.00u tot 8.30u. De kinderen mogen gaan spelen, een boek lezen of een spelletje gaan doen. Uiteraard is buitenspelen ook een mogelijkheid. Tussen 7.00-7.30 uur staat het ontbijt klaar. De kinderen worden door onze medewerkers tot in de klas gebracht zodat u zeker weet dat uw kind op de goede plek is aangekomen. Nadere afspraken over het brengen van de kinderen worden met u en uw kind gemaakt tijdens het intake gesprek via het afspraken formulier.

Vakantie opvang

Onze vakantie opvang is 12 weken per jaar geopend voor schoolgaande kinderen en ook tijdens studiedag. Ook is er uiteraard mogelijkheid voor incidentele opvang, u kunt uw kind ook brengen als u eens in nood zit of het is een druilerige dag en wij hebben een leuke activiteit in ons aanbod. De opvang is ook in de vakanties geopend van 7.00u tot 18.00u. Tijdens schoolvakanties bieden we een sportief en uitdagend programma aan, waarbij we rekening houden met de individuele wensen van de kinderen. Een aantal activiteiten zijn bijvoorbeeld, sportclinics, meeleef theater, creatieve workshops, activiteiten in samenwerking met PWN, speurtochten, naar de boerderij, naar het strand, naar het klim duin etc. We willen graag dat alle kinderen genieten van de vakantietijd die ze bij ons doorbrengen. U wordt tijdig op de hoogte gebracht van onze plannen voor de vakanties. Uiteraard is er bij ons ook ruimte voor spontane ideeën van de kinderen of de medewerkers. Houd er in deze periode rekening mee dat we bij uitstapjes vaak na 17.00u terug zijn en dat we vanaf 10u het programma willen starten, bij afwijkende tijden wordt u tijdig geïnformeerd. Tijdens de vakantieopvang krijgt uw kind fruit, een broodmaaltijd, crackers en drinken van ons. Ook de activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen.

Naschoolse opvang

Naschoolse opvang gedurende de 40 schoolweken. De kinderen worden door onze eigen medewerkers van school gehaald op de vooraf met u en de school bepaalde plaats. Vervolgens gaan we lopend en met de bakfiets (scholen verder weg bezoeken we met de poppenkast taxi) naar de BSO. Daar aangekomen komen de kinderen even bij aan tafel met fruit en wat te drinken. Met de kinderen wordt besproken wat de plannen zijn voor de rest van de middag. Wij streven naar avontuurlijke buitenschoolse opvang en hebben juist voor de kinderen van de bso, buitenspelen hoog in het vaandel staan. We stimuleren alle kinderen dan ook om mee te doen met onze buitenactiviteiten. Deze bieden wij aan in overeenstemming met de wensen van de kinderen. We kunnen naar het park gaan om hutten te bouwen en te voetballen of we verzinnen met de kinderen andere spannende activiteiten. Wat dacht u van stampen in de plassen als het regent of door de duinen rennen als het stormt! Terug naar de natuur… Uiteraard is uw kind vrij om zelf plannen te maken en uit te voeren naar eigen wens. Rond de klok van 17u krijgen de kinderen vaak nog een cracker of koekje en wat te drinken, kinderen die tot half 7 blijven krijgen rond 18u een broodmaaltijd. Meer over ons activiteiten aanbod leest u in het pedagogisch beleid of kunt u vragen aan onze medewerkers. In het intake gesprek wat u wordt aangeboden voor de opvang aanvangt, worden met u en uw kind afspraken gemaakt over wat uw kind wel en niet mag gedurende zijn verblijf op de bso. Zit uw kind op een sport of heeft het andere bezigheden tijdens een dag bij ons? Indien het in de buurt is brengen wij uw kind daar gewoon naartoe…

We selecteren het personeel voor de buitenschoolse opvang op opleiding, ervaring en achtergrond. Belangrijk is dat we een actief en sportief team samenstellen die het een uitdaging vindt om het voor verschillende kinderen aantrekkelijk te maken en met kwaliteiten en voldoende inlevingsvermogen om alle kinderen een veilige plek te kunnen bieden waar ze zichzelf kunnen zijn .
Flexibele of incidentele opvang
U kunt naast de uren die u afneemt altijd extra opvang aanvragen, dit kan tot op de dag zelf. Heeft de school een studiedag of komt u voor of na school in tijdnood? Bent u geen klant maar heeft u een opvang probleem in de vakantie? Geen probleem, wij hebben altijd plek om uw kinderen extra op te vangen zodat u daar nooit zorgen over heeft. De incidentele en extra opvang geld voor alle vormen van buitenschoolse opvang. Klik hier voor tarieven.