De Kooi

Waarom tieneropvang De Kooi?

KooiTieneropvang is een vorm van opvang die je niet veel tegenkomt, wij merken dat kinderen die wat ouder worden veel behoefte hebben aan meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Het is bijvoorbeeld niet ‘’cool’’ om opgehaald te worden door de opvang volgens deze kinderen. Ook heb je op de groep toch rekening te houden en te maken met kleine kinderen. De 9+ leeftijd is specifiek wat betreft behoeften en wensen en vaak staat die niet in zelfde lijn met wat jongere schoolkinderen willen.

Regelmatig wordt dit (noodgedwongen) door ouders opgelost door de kinderen op een andere manier op te vangen of door de kinderen zelfstandig thuis te laten blijven. Omdat deze groep nog vrij jong is horen we toch van veel ouders dat ze zich hier niet prettig bij voelen. Om deze ouders en kinderen te voorzien in de behoefte komt er nu een ruimte speciaal voor kinderen van 9 jaar en ouder. Een ruimte waar de kinderen op hun negende jaar al gaan wennen zodat ze de verantwoordelijkheden van deze groep kennen en weten wat er wel en niet mag en mogelijk is.

Wat biedt de tieneropvang?

  • Wij bieden een eigen plek ingericht met materialen en meubels voor oudere schoolkinderen. (lees: banken, spelcomputers, een bar met limonadetap, een make-up en nagel studio en natuurlijk een flipperkast voor de kinderen.)
  • Kinderen komen zelf naar De Kooi uit school en kunnen ook zelfstandig weer naar huis.
  • Uit school staat er fruit en limonade klaar en uiteraard ook een cracker of ander tussendoortje om zelf te pakken.
  • Huiswerk begeleiding, werken aan werkstukken en ander schoolwerk in de huiswerk ruimte.
  • De mogelijkheid met een vriend of vriendin uit school te kunnen spelen in De Kooi.
  • Meer bewegingsvrijheid door het maken van afspraken met de leiding, bijvoorbeeld even op het schoolplein voetballen en zorgen dat je op tijd terug bent etc… Ook kan er een balletje getrapt worden op het pleintje naast de opvang natuurlijk.
  • Een gerust gevoel voor ouders dat de kinderen toch in de gaten gehouden worden en alle vrijheid hebben uit school en zeker in de vakanties.
  • Leuke, door de kinderen zelf bedachte activiteiten in de schoolvakanties, gericht op deze specifieke leeftijdsgroep.